BilthovenCentraal: Drukte bij opening

Vrijdag 2 maart is  BilthovenCentraal geopend. Een leegstaand Dudok gebouw bleek een kans. Programma manager Eduard Plate: “We hebben gekozen voor een shop-in-shop concept dat aansluit bij de DNA van het station en van Bilthoven Centrum”. Het concept bestaat uit de Bilthovense Boekhandel, MaCloud Gallery en BilthovenBouwt. 

Wethouder Ditewig opende BilthovenCentraal met de onthulling van het kleurige beeld “Morgen” van Wouter Stips. Ab Talmon ging in op de 3 winkels onder 1 dak en de expositie van Wouter Stips. Het was een gezellige drukte, ook in de kassa’s.

Zichtlocatie

Zaterdag volgt het Parijse Ontbijt in de Bilthovense Boekhandel.BilthovenCentraal is een aantrekkelijk nieuwspunt. Tegenover station Bilthoven, visitekaartje van Bilthoven Centrum. Met eenvoudige middelen komt het Dudokpand weer helemaal uit de verf. De Bilthovense Boekhandel van Ike Bekking  is een open, ruime boekhandel met boeken, nieuws en gezellige koffietafel. MaCloud is een aansprekende artgallery van Ab Talmon. Het is ook een trefpunt van creatieve producties voor bedrijven en voor design.

BilthovenBouwt

In de Infowinkel van BilthovenBouwt kan iedereen zich op de hoogte stellen van de bouw activiteiten in het centrum van Bilthoven. Winkelmanager is Netty Bosgoed. Er gebeurt veel in Bilthoven. De overweg wordt vervangen door 2 onderdoorgangen. Er vinden ook herontwikkelingen plaats. Doel: een aantrekkelijk, maar authentiek centrum van Bilthoven. Maar tijdens de verbouwing gaat de verkoop door. Stukje bij beetje wordt het centrum aantrekkelijker. Bilthoven Centraal is een voorbeeld.

Expositie Wouter Stips

De expositie van Wouter Stips is kleurig. Stips koos na zij  TV werk voor z’n hobby en werd een veelzijdige, aansprekende kunstenaar. Zeefsrukken, schilderijen en nog veel meer. Exposeert veel. Dit werk is nu te zien bij MaCloudGallery in BilthovenCentraal.(www.bilthovencentraal.nl)